
دوربین مدار بسته بی سیم ، امروزه تبدیل به یک انتخاب جذاب برای نصب مرتب و سریع است. با این حال، هنگام انتخاب آن از بین انواع مختلف تکنولوژی بی سیم نکاتی هست که باید مورد توجه قرار گیرد.
نصب کابل از دوربین های مدار بسته به یک ضبط کننده DVR می تواند کار وقت گیری باشد. این کار همچنین نیاز به دانش خوبی در مورد روشهای نصب CCTV نیاز دارد. نصب بی کیفیت و ضعیف دوربین مدار بسته اغلب منجر به مشکلاتی در کیفیت تصویر و ظاهر نامرتب کابل ها میشود. دوربین های مدار بسته بی سیم گزینه بسیار جذاب برای نصب کننده های آماتور یا DIY هستند چون کابل کشی کمتر باعث نصب سریع ترو مرتب تردوربین میشود.
دوربین مدار بسته بی سیم در دو شکل مختلف در بازار عرضه میشود که دانستن مزایا و معایب هر نوع قبل از تصمیم گیری مهم است.
مزایا و معایب دوربین بی سیم
انتقال بی سیم آنالوگ
هنگامی که سیگنال آنالوگ با استفاده از بی سیم انتقال می یابد، یک سیگنال مداوم که با سطح رنگ و جزئیاتی که در تصویر نشان داده شده، تغییر میکند. شکل این سیگنال تصویر نهایی را تعیین می کند بنابراین حیاتی است که سیگنال هنگام رسیدن به مقصد تغییر نکند. طیف گسترده ای از دستگاه های الکتریکی باعث ایجاد تداخل و پارازیت می شوند که می توانند شکل سیگنال را تغییر دهند ودر نتیجه اعوجاج یا از بین رفتن کامل تصویر نهایی را باعث شوند.
انتقال بی سیم دیجیتال
سیگنال های دیجیتال با یک فرمان ساده خاموش و روشن منتقل میشوند و از دیوارها عبور میکنند. شکل سیگنال در این نوع از اهمیت کمتری برخوردار است . تا زمانی که گیرنده بتواند قسمتهای روشن و خاموش سیگنال را تشخیص دهد، تداخلاتی که تغییرات کوچک در سیگنال ایجاد میکنند بر روی تصویر تاثیر نمی گذارد.
امنیت بی سیم
بی سیم آنالوگ به طور مستقیم ویدئو را پخش می کند. بی سیم دیجیتال از استاندارد ارتباطات استفاده می کند و به عنوان Wi-Fi شناخته می شود. این استاندارد دارای روش های رمزنگاری مختلفی است که ایجاد امنیت برای انتقال را بسیار آسان میکند. داده ها می توانند قبل از انتقال رمزگذاری شوند و سپس توسط یک گیرنده با کلید امنیتی صحیح رمزگشایی شوند. هر گیرنده بدون کلید امنیتی تطبیق دهنده قادر به رمزگشایی سیگنال و مشاهده تصویر نیست.

دوربین مدار بسته بی سیم
دوربین های دیجیتال ، آنالوگ و هیبریدی با استفاده از سیگنال های آنالوگ تصویر را نشان میدهند. این امر انتقال بی سیم از این نوع دوربین ها را غیر قابل اعتماد و ناامن می کند. دوربینهای مدار بسته بی سیم ارزان قیمت از فرستنده های آنالوگ استفاده می کنند و عموما از حیث امنیتی ضعیف هستند.
هر دستگاه بیسیم آنالوگ نیاز به فرکانس منحصر به خود دارد. در نتیجه تعداد واحد هایی که می توانند در همان منطقه نصب شوند خیلی کم است و چندین دستگاه اغلب با یکدیگر تداخل دارند.
با توجه به محدودیت های سیگنال های بیسیم آنالوگ، اتصال دوربین های مدار بسته با کابل روش مطلوب برای نصب کننده های CCTV حرفه ای بوده است.
سیستم های بی سیم IP CCTV
پیشرفت های مدرن در تکنولوژی دوربین مداربسته این امکان را می دهد تا دوربین های IP CCTV تصاویر را به عنوان داده انتقال دهند. داده ها می توانند به صورت دیجیتالی منتقل شوند به این معنی که سیگنال ها کمتر مستعد تداخل هستند، امن تر هستند و می توانند در فواصل بیشتر منتقل شوند.
با این حال IP CCTV ، تکنولوژی پیشرفته تری دارد که هزینه های تجهیزات را بالاتر می برد و پیکربندی را پیچید تر میکند. کاربران بی تجربه هنگام استفاده از نصب و راه اندازی IP CCTV بی سیم، باید از مشاوره حرفه ای برخوردار باشند.
نتیجه
فن آوری بی سیم به ندرت میتواند اولین انتخاب برای اتصال دوربین های مدار بسته باشد. کابل ها ایمن، قابل اعتماد و در فاصله های کوتاه ارزان قیمت هستند. اما گاهی لازم است که اتصال بدون کابل باشد، در این موارد دوربین مداربسته بیسیم دیجیتال که حرفه ای نصب شده باشد بهترین راه حل است. دوربین های بی سیم دیجیتال حتی می توانند به سیستم های آنالوگ اضافه شوند و هزینه های ارتقاء کامل را کم کنند. اگر برنامه شما نیاز به استفاده از فناوری بی سیم داشته باشد، توصیه ما این است که به دنبال یک سیستم مبتنی بر آی پی دیجیتال باشید.
رفع مشکل و عیب یابی دوربین مدار بسته :
دوربین های مدار بسته ، تجهیزات دیجیتالی قدرتمندی هستند که برای کنترل و نظارت اماکن مختلف از جمله، منازل مسکونی، ساختمان های تجاری، اداری، مکان های تفریحی، رستوران ها، مغازه ها و …، مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین مدار بسته انواع مختلفی دارد ؛ بسته به اینکه از چه مدل دوربین مدار بسته و در چه مکانی باید استفاده شود، ویژگی ها و کاربردهای هر یک از این دوربین ها متفاوت خواهد بود.
پس از نصب و راه اندازی یک دوربین مدار بسته ، که حتماً باید توسط افراد متخصص انجام گیرد، ممکن است دوربین دچار یک سری عیب شود و یا اینکه در کارکرد آن مشکلی پیش بیاید. برای حل مشکلات دوربین مدار بسته، ابتدا باید عیوب آن شناسایی شود و سپس برای رفع آن یا تعمیر دوربین مدار بسته اقدام نمود.
در مورد دوربین های مدار بسته شبکه باید گفت، به دلیل اینکه این مدل از دوربین های مدار بسته تحت شبکه کار می کنند، عمده مشکلاتی که برای این دوربین ها به وجود می آید مربوط به شبکه اینترنت یا ارسال تصاویر خواهد بود.
اولین مشکلی که برای این مدل از دوربین ها به وجود می آید، مشکل قطعی تصاویر است. سروری که به دوربین مدار بسته متصل است، باید از لحاظ اتصال کابل ها و اتصالات جانبی به دقت کنترل شوند. باید بررسی شود که علت قطع تصاویر دوربین مدار بسته، سخت افزاری است یا نرم افزاری.
مشکل دیگر دوربین مدار بسته تحت شبکه ، عدم دسترسی دوربین به شبکه است. برای رفع این عیب ، پیشنهاد می شود تنظیمات شبکه به خوبی کنترل شود. سایر تنظیمات دوربین به ویژه تنظیمات نرم افزاری شبکه و دوربین را باید کنترل نمود. راهکار دیگر برای شناسایی این عیب، کنترل پورت ای ورودی و خروجی دوربین است. ممکن است پورت ها، به درستی در محل مخصوص خود قرار نگرفته باشند.
اگر تصویر دوربین ناگهان قطع شود و یا پرش داشته باشد، بهتر است کابل دوربین مدار بسته، کابل شبکه، بررسی سیگنال های دوربین و شبکه، نرم افزارهای دوربین به دقت بررسی شوند. در این مورد حتماً IPهای شبکه را کنترل نمایید.
در برخی موارد ممکن است به خوبی نتوان به تصاویر ذخیره شده روی هارد دیسک دسترس پیدا نمود؛ در این حالت باید فضای هارد دیسک را بررسی کرده و سپس از سالم بودن بخش سخت افزاری دیسک اطمینان حاصل کنید.

پس از نصب دوربین مدار بسته، در هنگام استفاده از آن با پیغام “عدم دسترسی به هارد دیسک” مواجه می شویم. علت ظاهر شدن این پیغام، را باید در اتصالات هارد دیسک یا کابل های دوربین مدار بسته جستجو کرد. برخی از هارد دیسک ها توسط دستگاه های ضبط تصویر DVR و NVR پشتیبانی نمی شوند. از طرفی سرورهای شبکه باید تمامی دستگاه ها را به صورت هماهنگ پوشش دهند؛ در این حالت امکان تداخل سیگنال ها بسیار بالا است.
یکی از مشکلات رایج دوربین های مدار بسته تحت شبکه، که اغلب بر روی راندمان و عملکرد کل دستگاه و تصویربرداری اثر منفی می گذارد، کندی سرعت اینترنت است. قبل از نصب دوربین مدار بسته بهتر است نوع شبکه ای که قرار است دوربین به آن متصل شود، از لحاظ حجم انتقال داده ها و کارایی به خوبی بررسی شود. تنظیمات نرم افزاری دوربین در این مورد حتماً به دقت اجرا گردد. سایر مشکلاتی که برای دوربین های مدار بسته تحت شبکه رخ می دهد عبارت است از:
تغییر IP دوربین و شبکه
پیغام خطای نرم افزاری
قطع ثبت تصاویر
اختلال در کارایی دستگاه NVR
اختلال در کارایی دستگاه DVR
در مورد دوربین مدار بسته آنالوگ نیز مشکلاتی مشابه با سری دوربین های مدار بسته دیجیتال، ایجاد می شود. در هنگام قطع تصویر دوربین مدار بسته آنالوگ، بهتر است دستگاه DVR و یا اتصالات دوربین مدار بسته کنترل شود. اگر سیستم برق رسانی دوربین مدار بسته آنالوگ دچار مشکل شود، علت آن می تواند از سیستم برق داخلی یا برق شبکه، آداپتور مرکزی، کابل ها و سیم های اتصال باشد. برای رفع این مشکلات، باید تمام این موارد را کنترل و بررسی نمود.
اگر تصاویر ارسالی از دوربین مدار بسته آنالوگ نتواند روی دستگاه ضبط تصویر و یا هارد دیسک ذخیره شود، مشکل اصلی در سالم بودن هارد دیسک و یا مقدار حافظه آن است. ممکن است هارد دیسک خراب شده باشد، یا نیاز به فرمت شدن و راه اندازی مجدد داشته باشد. البته به نظر می رسد باید کابل های اتصال و کابل شبکه را نیز بررسی نمود.
اگر دوربین مدار بسته آنالوگ نویز زیاد داشته باشد، علت مربوط به اتصال کابل، بخش سخت افزاری و یا اختلالات سیگنال دستگاه های ضبط تصویر است. از طرف دیگر، توصیه می شود نرم افزار DVR را مجدداً کنترل کرد. در صورت نیاز بهتر است دوباره نرم افزار را نصب و راه اندازی کرد.

مشکلات رایج در دوربین مدار بسته آنالوگ ، مشابه با دوربین مدار بسته تحت شبکه است؛ به عنوان مثال، اشکال در عملکرد دستگاه ثبت تصویر DVR، قطع اینترنت، قطع انتقال تصاویر، اختلال در ارسال تصویر از دوربین به DVR، تغییر تنظیمات انتقال تصاویر، خرابی هارد دیسک، عدم دسترسی به تصاویر هارد دیسک و …، از جمله این مشکلات است.
در مورد انواع دوربین مدار بسته، ممکن است کیفیت تصویری که بر روی صفحه نمایشگر مشاهده می شود، بسیار پایین تر از حد انتظار باشد. در این صورت، بهتر است ابتدا تمام اتصالات دوربین، کابل، دستگاه های ضبط تصویر، IP شبکه، مکان قرار گیری دوربین و از همه مهم تر هماهنگی دوربین و شرایط محیطی را به دقت مورد بررسی قرار داده شود. سپس برای افزایش کیفیت تصاویر، بخش های نرم افزاری و سخت افزاری دوربین و دستگاه ها را مجدد راه اندازی نمود.